Omnipol koupil výrobce slavného radiolokátoru Vera

Radek Pecák Radek Pecák
22. 11. 2011 14:50
Částka, za kterou Omnipol Eru koupil, zůstává utajená
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Novým vlastníkem podniku Era Pardubice je společnost Omnipol. Výrobce známého pasivního radiolkátoru Vera koupila od americké firmy SRA International.

Infromaci sdělil médiím předseda představenstva a generální ředitel společnosti Omnipol Michal Hon.

Částka, kterou Omnipol musí zaplatit za stoprocentní podíl, zveřejněna nebyla.Omnipol patří mezi největší tuzemské obchodníky s vojenskou a leteckou technikou

Omnipol se o možnost koupě ERA ucházel ve výběrovém řízení.

ERA vyrábí i systémy pro letiště

Firma ERA v současné době dodává do celého světa pasivní a aktivní multilaterační řešení pro letiště a sledování letadel ve vzdušném prostoru. Vojenská divize společnosti ERA se zaměřuje na výrobu mobilních i stacionárních systémů umožňujících pasivní sledování letadel, námořních i pozemních cílů.

"Hlavním smyslem této akvizice bylo zejména zachování všech, poslední dobou poněkud ohrožených výrobních schopností společnosti ERA i do budoucna, vrácení unikátní, špičkové technologie (po ne zcela vydařených zahraničních investičních projektech) do českých rukou a pod plnou kontrolu českého zákonodárství, zajištění komplexního servisu a modernizace systémů již dodaných do AČR a také dalším zákazníkům v zahraničí. V neposlední řadě zachování výsledků hospodářské činnosti ERA a.s. v České republice," sdělil k transakci Hon.

 

Právě se děje

Další zprávy