Nový šéf ČEZ mění vedení firmy. Bude v něm méně lidí

Ekonomika Ekonomika
20. 10. 2011 14:14
V představenstvu energetického gigantu opět zasedne žena
Daniel Beneš
Daniel Beneš | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Noví lidé zasednou v představenstvu ČEZ a vedení firmy zeštíhlí. To jsou hlavní závěry ze zasedání dozorčí rady společnosti ČEZ.

Informovala o nich mluvčí energetické firmy Eva Nováková.

Dozorčí rada rozhodovala na základě návrhu nového předsedy představenstva a generálního ředitele ČEZ Daniela Beneše. Nová organizační struktura společnosti začne platit od 1.ledna příštího roku.

Podle Novákové tak má dojít k zefektivnění a zjednodušení liniového řízení  firmy na vrcholové úrovni. K dalšímu zefektivnění a zeštíhlení počtu divizí a nejvyšších manažerských pozic má dojít v polovině příštího roku, kdy ze současných 11 divizí zbude 8, eventuálně 9.

V představenstvu je opět žena

Novými členy představenstva společnosti se stali Michaela Chaloupková, nynější ředitelka útvaru nákup, a Pavel Cyrani, ředitel nedávno zřízené divize strategie. Po téměř 14 letech tak v představenstvu největší české energetické firmy opětovně zasedne žena. Představenstvo společnosti má teď plný počet sedmi členů.

Změna nastátá také v dozorčí radě, kde Martin Říman oznámil své odstoupení z funkce člena dozorčí rady a z funkce člena výboru pro audit ke dni 20. 12. 2011.

 

Právě se děje

Další zprávy