Do ČR chtějí stále firmy z autoprůmyslu a také z IT

Ekonomika Ekonomika
29. 9. 2011 14:28
Nejvíce nových pracovních míst vznikne na jižní Moravě

Praha - O 132 procent se letos v prním pololetí meziročně zvýšila hodnota investic, které Česko v prvním pololetí získalo prostřednictvím agentury CzechInvest.

Celkový objem investic je tedy 16,3 miliardy Kč, i když počet investičních projektů mírně klesl na 123 z loňských 125. Investoři se chystají vytvořit téměř 8000 nových pracovních míst.

Podle statistiky agentury každý druhý projekt spadá do sektoru informačních technologií a vývoje software.

Nejvíce pracovních míst vznikne na jižní Moravě

"Za šest měsíců roku 2011 se co do objemu investic podařilo agentuře CzechInvest zprostředkovat stejnou hodnotu jako za celý loňský rok. Jedná se přitom většinou o investice, které jsou spojené s výzkumem, vývojem a inovacemi, které přinášejí tu nejvyšší přidanou hodnotu," komentoval čísla ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

"Prvních šest měsíců letošního roku potvrdilo trend, že Česká republika je zajímavá především pro investory z oblasti IT a výroby dopravních prostředků, podotkl generální ředitel CzechInvestu Miroslav Křížek. "Nejvíce projektů, celkem 34, zaznamenal Jihomoravský kraj, který je považován za centrum IT a vývoje softwaru u nás," doplnil.

V Jihomoravském kraji by podle něj měl rovněž vzniknout největší počet nových pracovních míst, celkem 1836.

 

Právě se děje

Další zprávy