Věřící musí do práce i v sobotu, rozhodl spor ombudsman

Tomáš Fránek
28. 7. 2011 16:45
Veřejný ochránce práv řešil, jak skloubit zaměstnání a náboženské principy
Snímek je ilustrační.
Snímek je ilustrační. | Foto: Jan Langer

Brno - Lidem, kteří nechtějí pracovat o víkendech z náboženských důvodů, nemusí jejich zaměstnavatelé vyhovět.

A je tedy na věřících, aby se rozhodli, zda upřednostní svoje náboženské principy, nebo dají přednost zaměstnání.

Veřejný ochránce práv Pavel Varvařovský rozhodl spor dvou žen, členek Církve adventistů sedmého dne, a jejich zaměstnavatele. Ten nejprve ženám vyhověl, pak ale svoje rozhodnutí změnil a ony musely pracovat i v sobotu.

"V případě, že zaměstnavatel vyjde zaměstnancům vstříc, ale nevyhoví plně jejich požadavku, je na zaměstnancích, aby se rozhodli, zda upřednostní náboženské principy, nebo zaměstnání," rozhodl Varvařovský s tím, že v tomto případě nebyla zjištěna diskriminace.

Ombudsman uvedl, že firmy a podnikatelé mají možnost podniknout kroky vyhovující lidem, kteří argumentují náboženskými důvody, snaha vyjít vstříc ale má limity a ustoupit musí také zaměstnanci.

Diskriminoval bych nevěřící

V případě stížnosti dvou žen, pro které je jako členky Církve adventistů sedmého dne sobota dnem odpočinku, tak zaměstnavatel náboženské důvody obou pracovnic nejprve uznal a v sobotu do práce ženy chodit nemusely.

Po přeřazení do nepřetržitého provozu ale musely ženy pracovat i o sobotách. Podle majitele firmy by totiž jejich osvobození od sobotní práce poškodilo ostatní zaměstnance.

"Volné soboty pro ně by představovaly nerovné zacházení - méně příznivé zacházení s ostatními zaměstnanci," uvedl zaměstnavatel.

Ombudsman Varvařovský uvedl, že antidiskriminační zákon výslovně nestanovuje povinnost zaměstnavatelům aktivně vytvářet podmínky a zohledňovat omezení, která zaměstnancům ukládají pravidla jednotlivých církví a náboženských společností.

A je nutné, aby pracovníci udělali také vstřícné kroky ke svým zaměstnavatelům.

Na druhou stranu, pokud by majitel firmy požadavku na volné soboty vyhovět mohl, nešlo by o diskriminaci lidí bez vyznání, kteří by pracovat o víkendu museli.

Budeme pracovat v neděli?

"V případě, že by zaměstnavatel požadavku zaměstnankyň na volné dny vyhovět mohl a učinil by tak, nejednalo by se o diskriminaci osob bez vyznání," rozhodl ombudsman.

Boj proti práci o víkendech v poslední době sílí. Proti práci v nedělích se po celé Evropské unii staví křesťanské odbory. V Bruselu za podpory církve vlivné německé a rakouské odbory založily Evropské aliance pro neděli.

Cílem aliance je přitom prosadit zákaz nedělního prodeje a výrazné omezit také prodeje v noci. 

"V neděli mají rodiče a děti trávit čas spolu. Pokud ale lidé musí pracovat i v neděli, je obtížné, aby vedli kvalitní rodinný život," je uvedeno v zakládající listině aliance proti nedělním nákupům. Aliance, kterou podpořila i církevní Rada biskupských konferencí, chce přesvědčit evropské politiky, aby zakázali nedělní prodej v celé EU.

 

Právě se děje

Další zprávy