Skanska chce kvůli Bártovým cedulím 50 milionů odškodné

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
7. 6. 2011 11:17
Stavební firma připouští, že se se státem může ještě dohodnout mimosoudně
Tady staví Skanska. O tom, jak kvalitně, možná bude rozhodovat soud
Tady staví Skanska. O tom, jak kvalitně, možná bude rozhodovat soud | Foto: Karel Toman

Praha - Jedna z největších stavebních firem v tuzemsku, Skanska, podala žalobu na stát. Kvůli cedulím, které nechal rozmístit exministr dopravy Vít Bárta, žádá 50 milionů korun jako odškodnění za poškození dobrého jména.

Žaloba míří na ministerstvo dopravy a Ředitelství silnic a dálnic. Informační tabule, které se u staveb, které měla Skanska na starosti, objevily, upozorňovaly na údajně nekvalitní práci firmy.

"Jsme připraveni se ale na celé věci domluvit tak, že žalobu stáhneme," uvedl šéf Skansky Dan Ťok.

Podmínkou podle něj je, že se v případě všech sporných dopravních staveb, u nichž stát firmě vytýká nekvalitní práci, uskuteční běžné reklamační řízení, napsala agentura ČTK. Ťok uznal, že v posledních dnech se komunikace s ministerstvem dopravy výrazně zlepšila.

Městský soud v Praze v polovině dubna vydal předběžné rozhodnutí, že stát nesmí u silnic a dálnic používat zmíněné cedule.

Jedna ze staveb, které se spor týká, je přibližně 200metrový úsek dálnice D11, kde se zvlnil povrch vozovky. Nedávná studie z Českého vysokého učení technického v Praze potvrdila podle Skansky rozdělení zodpovědnosti mezi všechny strany sporu, už ale neřekla, kdo má na zodpovědnosti za závadu jaký podíl. To by podle Ťoka mohl určit až soud.

 

Právě se děje

Další zprávy