Lego v Kladně staví další haly a přijímá zaměstnance

ČTK ČTK
11. 3. 2011 12:35
V kladenském areálu jsou plánovány ještě další haly
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Jan Vormann

Kladno - Další dvě výrobní haly postaví ve svém areálu v Kladně dánská společnost Lego. V nich najde zaměstnání zhruba 200 nových pracovníků

Dvojici hal chce Lego zprovoznit příští rok v květnu a výrobní kapacita kladenské továrny by poté měla vzrůst o 25 procent. Výše investice nebyla zveřejněna. Vyplývá to z tiskové zprávy společnosti Lego Group.

Jeden z největších světových výrobců hraček nyní v Kladně zaměstnává přes 1100 lidí a patří mezi největší zaměstnavatele v regionu.

Stavět se začne v dubnu

Stavbu dvou nových hal, které zaberou plochu 17 000 metrů čtverečních, společnost Lego v Kladně zahájí letos v dubnu a dokončena bude příští rok na jaře. Produkce hraček z nových hal má směřovat především na evropský trh.

Lego už loni na podzim českým úřadům oznámilo, že v největším středočeském městě plánuje postavit čtyři výrobní haly, ve kterých by pracovalo 1090 lidí.

Společnost Lego vznikla v roce 1932 jako výrobce dřevěných hraček. Celosvětově ji však proslavily až její stavebnice z umělohmotných kostiček. Část jejích příjmů tvoří také licenční poplatky z počítačových her. Hračky Lego se vyrábějí v Kladně od roku 2000. Tamní továrnu rok a půl provozovala singapurská společnost Flextronics, v roce 2008 ji však skupina Lego převzala od Flextronicsu zpět. Loni v srpnu společnost v kladenském průmyslovém areálu otevřela nový sklad za zhruba 13 milionů eur (317 milionů Kč).

 

Právě se děje

Další zprávy