LN: PPF chce získat ekozakázku i díky CH2M Hill

Ekonomika Ekonomika
29. 11. 2010 9:13
Firma je světovou jedničkou podle objemu provedených prací v sanaci poškozených území
Foto: PPF

Praha - Ve snaze posílit své naděje na získání miliardové zakázky na odstranění starých ekologických zátěží chce skupina PPF spolupracovat s americkou společnost CH2M Hill, která je podle objemu provedených prací světovou jedničkou v sanaci poškozených území. Píšou to dnešní Lidové noviny (LN).

LN získaly informaci, že konsorcium PPF Advisory minulý týden uzavřelo s CH2M Hill dohodu, že v případě vítězství PPF Advisory v tendru se stane subdodavatelem při sanaci škod. "Potvrzuji existenci smluvního vztahu. Společnost CH2M Hill se stane naším subdodavatelem," uvedl mluvčí PPF Milan Tománek s tím, že podrobnosti dohody jsou důvěrné.

PPF bylo ze soutěže vyřazeno, ale nevzdává se 

PPF tuto dohodu uzavřelo i přesto, že PPF Advisory bylo ze soutěže už dvakrát vyřazeno. Výběrové řízení je nyní z podnětu antimonopolního úřadu zastavené a čeká se na výsledek prošetření stížnosti PPF.

Do tendru se původně přihlásilo šest uchazečů, ministerstvo v prvním kole tři z nich vyřadilo. Mezi uchazeči tak zůstala Geosan Group, Marius Pedersen Engineering a společnost Environmental Services, což je 100procentní dcera finanční skupiny J&T.

MF vyhlásilo tendr na odstranění starých ekologických škod na konci roku 2008. Hodnota garancí za neodstraněné ekologické závazky státu, které vznikly před rokem 1992, je asi 115 miliard korun. Kritici soutěže tvrdí, že tendr je předražený a může připravit stát o desítky miliard korun. Samotnou cenu MF nechce kvůli běžícímu tendru zveřejnit.

 

Právě se děje

Další zprávy