Kellnerův mediální mág opouští nejužší vedení PPF

Veronika Skálová Veronika Skálová
29. 10. 2010 13:30
Dosavadní šéf pro marketing a komunikaci se bude v PPF dál věnovat charitě a podpoře umění.
Do neformální skupiny vyvolených se Evžen Hart už nepočítá.
Do neformální skupiny vyvolených se Evžen Hart už nepočítá. | Foto: PPF Group

Praha - Jedenáctka klíčových manažerů stojících v čele skupiny PPF Petra Kellnera bude mít o jednoho člena méně.

Evžen Hart, který přišel do skupiny PPF v roce 2006, se mezi elitní jedenáctku už dál nemůže počítat. Potvrdil to Milan Tománek, ředitel pro komunikaci skupiny PPF.

"Tato neformální skupina lidí není nikde zapsána, ale ano, v této nejužší skupině lidí již pan Hart není," řekl Aktuálně.cz Tománek.

Hart však ve skupině dále zůstává, nadále povede PPF Art a bude se věnovat charitativním a uměleckým projektům. Oddělení komunikace a marketingu, které dosud řídil, bude spojeno s oddělením public a government affairs, kterému od srpna šéfuje někdejší ministr informatiky a poradce Fischerovy vlády Vladimír Mlynář.

Důvody, které ke změně vedly, Tománek neupřesnil. "Důvodem podobných změn jsou v naší společnosti osobní dohody jednotlivých lidí s panem Kellnerem, tak tomu bylo i v případě Evžena Harta," dodal.

Pod Hartovo vedení coby předsedy představenstva spadala i společnost PPF Media, která rozjela projekt hyperlokálního zpravodajství Naše adresa. Letos v září jej však PPF po vyhodnocení zastavila a prodala celou firmu jinému investorovi. Výpověď dostalo po zastavení projektu kolem tří stovek zaměstnanců Naší adresy.

"Povinností každého investora je zhodnocovat vložené prostředky. Skupina PPF je v tomto ohledu sama na sebe velmi náročná. Dnes opouští menší projekty a soustřeďuje se na větší kapitálové účasti," vysvětlil tehdy Hart.

 

Právě se děje

Další zprávy