Žádný okresní přebor. Majitel Novy už zase vydělává

Ekonomika Ekonomika
27. 10. 2010 8:59
Společnost CETV, která ovládá televizi Novu, vydělala za tři čtvrtletí 3,4 milionu dolarů
Hlavní hrdina podzimního seriálu televize Nova, amatérský fotbalista Jiřina (Ondřej Vetchý). Majitel Novy oznámil, že se firma vrátila k zisku, český trh je pro ni klíčový
Hlavní hrdina podzimního seriálu televize Nova, amatérský fotbalista Jiřina (Ondřej Vetchý). Majitel Novy oznámil, že se firma vrátila k zisku, český trh je pro ni klíčový | Foto: TV Nova

Praha - Majitel televize Nova, mediální skupina Central European Media Enterprises (CETV), opět začal na svém podnikání vydělávat. Firma sice oznámila provozní ztrátu ve třetím čtvrtletí roku ve výši téměř 4,5 milionu amerických dolarů, ale také čistý zisk ve stejném období.

Je to výsledek mírně lepší, než očekávali analytici.

Výnosy mediální skupiny, které kromě Novy patří i další televize ve střední a východní Evropě, dosáhly více než 134 milionu dolarů, což je téměř o pět procent víc než před rokem. CETV překvapila čistým ziskem na úrovni 3,4 milionu dolarů, hodnotí zveřejněná čísla finanční dům Patria.

Před rokem, kdy byla v plném proudu velká ekonomická krize, jež se podepsala i na reklamním trhu, CETV utrpěla čistou ztrátu 9,7 milionu dolarů.

Výsledky za třetí čtvrtletí roku už počítají s buharskou akvizici. CME letos v dubnu koupila bulharskou bTV poté, co se zbavila svých podnikatelských aktivit na Ukrajině.

"Dnešní výsledky jsou lepší než před rokem. Začali jsme odkupovat stávající dluh. Naše vedoucí postavení ve sledovanosti společně se silnou likviditou nám umožní dále snižovat hrubé zadlužení a úrokové náklady," uvedl prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu.

Sarbu potvrdil, že stejně jako tuzemská konkurence Prima očekává pokračující oživení v České republice. Prima v úterý jako první z tuzemských televizí oznámila, že toto oživení využije ke zvýšení cen reklamy o desetinu.

 

Právě se děje

Další zprávy