Práce pro tisíc lidí. Tchajwanci v Brně investují do TV

Tomáš Fránek
29. 9. 2010 14:18
Společnost Wistron výrazně rozšířuje výrobu v Brně
O ploché obrazovky je na trhu naopak stále větší zájem.
O ploché obrazovky je na trhu naopak stále větší zájem. | Foto: Reuters

Brno - Ani Slovensko a ani Rumunsko. Tchajwanský výrobce elektroniky, společnost Wistron se rozhodl pro Brno.

Firma, která vyrábí stolní počítače, servery, LCD monitory a televizory, nabere v Brně tisíc nových zaměstnanců. Firma tak dnes oznámila, že se pro Brno rozhodla především pro vysokou kvalitu zaměstnanců, které zde firma našla a strategické umístění města v centru Evropy.

Wistron přišel do Česka už v roce 2007 a v Brně už vyrábí LCD monitory a televizory. Společnost chce nyní v Brně rozšířit především výrobu televizorů. "Jen v příštím roce plánujeme vyrobit dva až čtyři miliony televizorů," uvedl generální ředitel české pobočky Joseph Hsu.

 

Firma hledá v Brně kromě dělníků také inženýry, elektroinženýry či manažery.

„V Brně máme jediný výrobní závod v Evropě, a tak mu v naší společnosti patří opravdu velmi důležitá role. Při výběru České republiky jsme posuzovali celou řadu nejrůznějších faktorů, včetně samozřejmě toho, nakolik budeme schopní z ČR uspokojit požadavky našich zákazníků. Jsme s výběrem Brna velmi spokojeni a věříme tomu, že je to velmi dobré místo i pro budoucí expanze," uvedli už loni zástupci firmy.

 

Wistron zaměstnává po světě kolem 50 000 zaměstnanců. Většinu výrobních závodů má v Asii. V Evropě vyrábí pouze v Brně. Loni činil celkový světový obrat firmy 16 miliard dolarů, letos se má navýšit na 20.


 

 

Právě se děje

Další zprávy