PPF se odvolala proti vyloučení z obřího ekotendru

Ekonomika Ekonomika
11. 8. 2010 15:00
Do PPF nedávno nastoupil Vladimír Mlynář, má mít na starost právě takové zakázky jako je ekotendr.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha  - Konsorcium firem kolem PPF Advisory patřící do impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera se odvolalo i proti druhému vyloučení z tendru na velkou likvidaci ekologické zátěže, který vypsal stát.

PPF požádala Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, aby zrušil jeho vyloučení z tendru. Učinila tak krátce poté, co Kellner do vedení firmy angažoval exministra a bývalého premiérova poradce Vladimíra Mlynáře. Mlynář má mít v PPF na starosti mimo jiného právě státní zakázky pro Kellnerovu skupinu.

Firma očekávaný krok oznámila v tiskové zprávě. Agentura ČTK citovala zástupce ministerstvo financí, které údajně právo PPF odvolat se respektuje.

Právě ministerstvo financí už dvakrát PPF ze soutěže o likvidaci starých ekologických škod vyloučilo. Antimonopolní úřad sice první vyloučení zrušil, ale ministerstvo Kellnerovo konsorcium opětovně vyřadilo z tendru, jehož cena se má pohybovat v desítkách miliard kroun.

V tendru tak do rozhödnutí antimonopolního úřadu zůstávají jen tři uchazeči., Geosan Group, Marius Pedersen Engineering a společnost Environmental Services.

 

Právě se děje

Další zprávy