Mlynář je ve vedení PPF. Kellner ho najal na lobbing

Adam Junek
2. 8. 2010 14:21
Mlynář bude v PPF zodpovědný za spolupráci s veřejným sektorem
Vladimír Mlynář
Vladimír Mlynář | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Poradce expremiéra Fischera a bývalý ministr informatiky Vladimír Mlynář bude pracovat pro nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Mlynář se stal od počátku srpna členem vrcholového vedení PPF. V Kellnerově společnosti bude mít na starosti lobbing a spolupráci s veřejným sektorem, v němž se v posledních letech pohyboval.

"Rozhodl jsem se přijmout nabídku Petra Kellnera," oznámil Mlynář na svých internetových stránkách. "Samozřejmě opouštím vlastní veřejné angažmá a v tomto ohledu je to v mém životě nepochybně velká změna. Činím tak ale po zralé úvaze a v přesvědčení, že možnost pracovat ve vedení PPF je neopakovatelnou šanci," doplnil někdejší politik.

Mlynář nastupuje na pozici, kde bude mít odpovědnost za vytváření strategie komunikace ke státním institucím včetně komunikace s jednotlivými úřady státní správy a samosprávy, oznámila také PPF v oficiální tiskové zprávě.

PPF chce ekologickou zakázku

PPF se mimo jiné uchází o obří státní zakázku na likvidaci starých ekologických škod. Ministerstvo financí ji sice nejprve ze soutěže vyřadilo, ale antimonopolní úřad ji vrátil zpět do hry. Ministerstvo ale vyřadilo konsorcium vedené Kellnerovou firmou před nedávnem opět. Firma se hodlá tomuto postupu bránit.

Mlynář měl jako poradce premiéra velmi blízko k většině klíčových informací o této zakázce.

Nová vládní koalice se dohodla, že obří a kritizovaný tendr nezruší a počká si až na nabídky všech účastníků.

"Vladimír Mlynář bude pro PPF přínosem. Jeho analytické a komunikační schopnosti a znalost veřejné správy i vládní administrativy pomohou skupině přesněji a aktivněji formulovat nové aktivity," řekl spolumajitel PPF a další člen vedení Jiří Šmejc.

Vladimír Mlynář do letošního června pracoval pro předsedu vlády Jana Fischera. Předtím působil jako poradce společnosti Telefonika O2 a v letech 2002 - 2005 byl ministrem informatiky a opakovaně také poslancem.

Býval dobrým novinářem

Do politiky vstoupil v roce 1998 jako člen vlády Josefa Tošovského, poté co opustil dráhu žurnalisty. V devadesátých letech byl Vladimír Mlynář šéfredaktorem týdeníku Respekt a moderátorem diskusních televizních pořadů; je držitelem několika novinářských cen. Před rokem 1989 patřil Vladimír Mlynář k aktivním členům protikomunistické opozice, za což byl tehdejším režimem pronásledován. Vladimír Mlynář je podruhé ženatý, je otcem tří synů.

PPF je jednou z největších mezinárodních finančních a investičních skupin ve střední a východní Evropě. Jejím hlavním akcionářem je s 94,25 procenta Petr Kellner. Jiří Šmejc vlastní pět procent, Ladislav Bartoníček půl procenta a Jean-Pascal Duvieusart čtvrt procenta.

Skupina se zaměřuje hlavně na bankovnictví a pojišťovnictví, na investice typu soukromého kapitálu a na investice do nemovitostí.

 

Právě se děje

Další zprávy