Zakázka pro HP zaměstná na Kutnohorsku 700 lidí

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
23. 6. 2010 14:33
Kutnohorský Foxconn bude vyrábět servery a datová úložiště pro HP.
Foxconn zaměstná 700 lidí kvůli zakázce pro HP.
Foxconn zaměstná 700 lidí kvůli zakázce pro HP. | Foto: Hewlett Packard

Kutná Hora - Servery a datová úložiště pro Hewlett-Packard (HP) přinesou lidem na Kutnohorsku sedm stovek pracovních míst. Součástky totiž bude vyrábět tamější závod Focxonnu, jak dnes oznámila společnost HP.

Kutnohorský závod bude vyrábět servery se standardní konfigurací i stroje stavěné přímo na míru klientům, podle generálního ředitele HP Jana Kameníčka bude schopen vyrobit až milion průmyslově standardizovaných serverů, což představuje stejné množství, jako Foxconn v Česku vyrobil v uplynulých třech letech.

Výroba, která bude postupně nabíhat tak, aby od příštího roku dosáhla plného rozsahu, by měla pokrýt poptávku z Evropy, Středního východu i Afriky.

Podmínkou pro práci na zakázce bude středoškolské vzdělání technického zaměření, dobrá znalost angličtiny a obeznámenost s počítači. "Zaměstnanci se musí hodně proškolit, není proto možná velká migrace," dodal Kameníček.

HP spolupracuje s Foxconnem na celém světě, pro počítačového giganta vyrábí i pardubický závod společnosti, a to pracovní stanice, počítače a notebooky pro obchodní sektor.

Na Kutnohorsku byla v květnu míra nezaměstnanosti 8,6 procenta, práci marně hledalo 3 422 lidí.


 

 

Právě se děje

Další zprávy