Dvořák odejde z čela Novy, má místo ve vedení CME

Petr Jemelka Petr Jemelka
21. 5. 2010 7:41
Vedení televize zatím nechce informace o personálních změnách komentovat

Praha - Petr Dvořák po sedmi letech končí ve funkci generálního ředitele televize Nova.

Nyní by se měl naplno věnovat práci viceprezidenta pro televizní vysílání v mateřské CME, které se ujal počátkem května, napsaly Hospodářské noviny.

Uvolněného místa v čele české komerční jedničky by měla postoupit dosavadní ředitelka marketingu Miloslava Nováková. Termín personálních změn ale dosud není znám.

Nikdo ze zúčastněných však zatím informaci nepotvrdil. "To nemohu komentovat," řekl listu Dvořák. Nováková nezvedala telefon. Věc nechtěla komentovat ani mluvčí stanice Michaela Fričová. "Případné změny budeme komentovat v okamžiku, až se stanou," reagovala pouze v textové zprávě.

Jen pro zajímavost: V nové funkci si Petr Dvořák vydělá přes čtrnáct milionů korun ročně a o dalších zhruba deset milionů si může polepšit na bonusech.

Televize Nova už tento týden oznámila dvě změny v nejvyšším vedení. V červnu odejde druhý muž televize Milan Cimirot a končí také personální ředitel Jan Dolejček.

Mediální společnost CME, která je většinovým vlastníkem televize Nova, na konci února zveřejnila ekonomické výsledky za první fiskální čtvrtletí. Zisk CME sice klesl o hrozivě vypadajících 45 procent, ale i tak šlo o lepší výsledek, než očekávali analytici.

Před úroky, daní a odpisy (EBITDA) zisk dosáhl 44,1 milionu dolarů (asi 838,4 milionu korun). Tržby mediální korporace Central European Media Enterprises klesly v prvním čtvrtletí o čtrnáct procent na 252,1 milionu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy