Konkurenční doložka není příliš v módě. Nevyplatí se

Veronika Skálová Veronika Skálová
22. 4. 2010 15:16
Jen asi 30 procent firem uzavírá se svými lidmi doložku, která chrání před zneužitím citlivých dat po odchodu s firmy.
Konkurenční doložka se vztahuje například na končícího guvernéra České národní banky Zdeňka Tůmu.
Konkurenční doložka se vztahuje například na končícího guvernéra České národní banky Zdeňka Tůmu. | Foto: Ludvík Hradilek

Brno - Pojistit si, že zaměstnanec nezmizí ke konkurenci i s částí klientely nebo firemních tajemství, českým firmám většinou nestojí za to. Naznačuje to průzkum mezi zaměstnavateli, kteří využívají pracovní portály jobs.cz a práce.cz.

Takzvanou konkurenční doložku, která zavazuje zaměstnance, že nezneužije informace a postupy svého zaměstnavatele ani po odchodu s firmy, totiž sepisuje asi třetina firem. Pětina z celkového počtu pak její dodržování kontroluje. Sedmdesát procent podniků však příslušnou formulaci ve svých pracovních smlouvách vůbec nemá.

Procento podniků s konkurenčnímu doložkami potvrdil i průzkum mezi uchazeči o práci. "Jak vyplývá z výsledků ankety, konkurenční doložku nepoužívá přibližně 70 procent zaměstnavatelů. Důvodem je patrně nepoměr mezi zvýšenými nároky, které pro zaměstnavatele doložka přináší a stupněm poskytované ochrany," uvedl advokát Robert Jehne.

Má to vůbec smysl?

Pokud totiž firma svého zaměstnance konkurenční doložkou na nějakou dobu sváže, musí mu platit finanční vyrovnání na dobu, kdy pro konkurenci v oboru nesmí pracovat.

Navíc si v takovém případě musí sama ohlídat, zda se zaměstnanec doložce podvolil. Pokud se tedy konkurenční doložka netýká klíčového zaměstnance, který pracoval s mimořádně citlivými a zneužitelnými daty, většině firem se nevyplatí. Proto řada firem pečlivě vybírá ty, kterým příslušný odstavec do pracovní smlouvy zanese. A pokud ne, pak se často jedná pouze o formalitu.

"V mnohých případech firmy ani při sjednané doložce netrvají na jejím dodržování. Dle mého názoru výsledky ankety potvrzují, že konkurenční doložka při současné právní úpravě neposkytuje dostatečnou ochranu před zneužitím know how ze strany bývalého zaměstnance," dodal Jehne.

 

 

Právě se děje

Další zprávy