Podnikatelé dostali návod, jak volit: ODS a Top09

Ekonomika Ekonomika
21. 4. 2010 10:01
Žebříček podnikatelských preferencí vedou pravicové strany, propadly Věci veřejné.
Budou hostinští volit pravici? Podle jejich stavovské Unie by to tak mělo být
Budou hostinští volit pravici? Podle jejich stavovské Unie by to tak mělo být | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Drobní podnikatelé, živnostníci i lidé ze středně velkých firem dostali doporučení, koho volit v květnových volbách do Poslanecké sněmovny. Unie malých a středních podniků v Česku totiž vydala žebříček, v němž sestavila politické strany podle toho, jakou podporu pro podnikání slibují.

Kdyby o výsledku voleb rozhodovali podnikatelé, pak by největší favorit, sociální demokracie, skončila až čtvrtá, vítězství by společně dosáhly ODS a Top09.

Unie, v jejímž čele stojí poslanec David Šeich (ODS) a která má v čestném předsednictvu Mirka Topolánka, s uspokojením konstatuje, že se všechny politické strany zavazují k boji s byrokratickou zátěží, k posílení silniční sítě a rozvoji železniční dopravy, ale také k rozšíření projektů PPP (spolupráce státu a soukromého sektoru).

Pravicové strany ODS i TOP 09 používají podle Unie shodně slova: zlepšit, zjednodušit, sjednotit, zrychlit, ale chybí konkrétnější návrhy, jakými nástroji toho docílí. Levicová ČSSD zase v očích podnikatelů předkládá rozpracovanější program, jenže se snaží vyhovět všem stranám, což vede k protichůdným cílům, jak konstatuje Unie.

 

Právě se děje

Další zprávy