Práce pro 250 lidí. Tachov zvýší výrobu sedaček do aut

Ekonomika Ekonomika
7. 4. 2010 10:57
Czechinvest oznámil rozšíření výroby v bavorské firmě na Tachovsku
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Tomáš Kunc

Tachov - Přes 250 nových pracovních míst vznikne díky rozšíření, které ve svém tachovském závodě chystá firma Grammer. Spolu s díly sedadel pro vozy BMW a Audi se zde od příštího roku začnou vyrábět i sedadla pro nákladní vozy, oznámil v tiskové zprávě Czechinvest.

První nové pracovníky by Grammer chtěl získat ještě v tomto roce.

"V celém okrese Tachov firmy podle posledních údajů pracovního úřadu z února nabízejí pouhých 94 volných pracovních míst. Jen Grammer tak tuto nabídku téměř ztrojnásobí," řekl Stanislav Martínek, ředitel divize Investice agentury CzechInvest, která společnosti Grammer společně s regionem a městem Tachov s rozšířením pomáhá.

"Do rozšíření výroby plánujeme investovat více než čtvrtmiliardy korun. Za část prostředků zrekonstruujeme stávající závod, za podstatně vyšší část nakoupíme potřebné technologie," uvedl Martin Kořínek, ředitel společnosti Grammer. "Plánované sedadlo pro nákladní vozy je výsledkem práce našich vlastních vývojářů a mateřský koncern vybral právě Tachov jako ideální místo pro tuto výrobu."

V polovině minulého roku zasáhlo Tachov výrazné zvýšení nezaměstnanost. To ale podle údajů agentury CzechInvest vedlo i k tomu, že se region dostal na přední místa v poptávce společností, které chtějí v České republice investovat.

Grammer se sídlem v bavorském Ambergu patří k velkým světovým výrobcům interiérových komponentů a sedadel pro osobní vozy a sedadlových systémů pro nákladní vozy, autobusy, zemědělské stroje, vysokozdvižné vozíky a stavební stroje. V České republice působí od počátku devadesátých let a dnes zde má tři podniky - kromě Tachova ještě v Mostě a v Dolních Kralovicích.

 

Právě se děje

Další zprávy