Foto: Praha postaví nový ostrov s luxusními byty

Radek Pecák Radek Pecák
26. 3. 2010 8:25
Projekt si vyžádá investici až patnáct miliard korun
Letecký pohled na oblast Rohanského ostrova v Praze dnes.
Letecký pohled na oblast Rohanského ostrova v Praze dnes. | Foto: Atlas.cz

Praha - Zhruba deset až patnáct miliard korun si vyžádá projekt urbanistického rozvoje pražského Rohanského ostrova, tedy nejcennější pražské stavební lokality. Plány odsouhlasili pražští radní a odbor obchodních aktivit magistrátu tak může se společností Sekyra Group podepsat smlouvu.

Developerem bude konsorcium Rohan realitní společnosti Sekyra Group.

"Bezprostředně po podpisu smlouvy plánujeme zahájit práci na přípravě dokumentace k územnímu řízení na první etapu projektu, tedy pro dvě budovy, jednu rezidenční a jednu komerční," řekl ředitel developmentu Sekyra Group Leoš Anderle. "V případě standardního průběhu územního a stavebního řízení budeme mít stavební povolení koncem roku 2011. Předpokládáme, že v té době již opět bude na trhu odpovídající poptávka po tomto produktu," řekl Anderle.

Jde o území na ploše 20 hektarů

Podle něho by v území mělo celkem vyrůst přes čtvrt milionu metrů čtverečních nových ploch. Hotovo bude zhruba za deset let.

Projekt Rohanský ostrov - zelené centrum Prahy zahrnuje území okolo 20 ha. Počítá se jak s kvalitní bytovou zástavbou, tak obchody, službami, kancelářemi, městským parkem a dalšími plochami určenými pro volnočasové aktivity. Přirozeným centrem nově vybudovaného území se stane okolí stanice metra trasy B Invalidovna.

Další dvě stanice metra jsou v docházkové vzdálenosti, stejně jako několik tramvajových linek. S nábřežími spojí ostrov několik nových mostů.

 

Právě se děje

Další zprávy