British Airways zažijí v březnu hned dvě stávky

Ekonomika Ekonomika
12. 3. 2010 13:18
Za palubní personál ale zaskočí jiní zaměstnanci aerolinií
Foto: Reuters

Londýn  - Hned dvakrát v jediném měsíci bude stávkovat palubní personál britských aerolinek British Airways. Celkem půjde o sedm dní. První, třídenní stávka začne 20. března. Druhá potrvá čtyři dny a začne 27. března.

Podle agentury Reuters to dnes oznámil odborový svaz. Zaměstnanci tak vyjadřují svůj nesouhlas s plány podniku na propouštění a změny pracovních podmínek.

O tom, že stávkovat bude, palubní personál informoval již minulý měsíc. Termín protestu však nebyl stanoven a zaměstnanci pokračovali v dalších jednáních s vedením aerolinek. Ta však zkrachovala.

Cestující by trpět neměli

Lety by se kvůli tomu ale rušit neměly. Aerolinky již totiž vyškolily kolem 1000 zaměstnanců z jiných oddělení, aby mohli za stávkující zaměstnance palubního personálu zaskočit. Navíc si hodlají najmout 23 letadel s plně vybavenou posádkou od charterových společností.

Celá situace je důsledkem snahy British Aiways, které jsou kvůli krizi ve velké ztrátě, připravit úsporná opatření. Mimo jiné se jedná o omzení počtu členů posádek na dálkových letech.

 

Právě se děje

Další zprávy