Muchu v čele Centrum Holdings nahradí Demuth z AOL

ČTK ČTK
11. 12. 2009 10:25
Skupina Centrum Holdings bude mít nové vedení
Centrum Holdings bude mít nové vedení.
Centrum Holdings bude mít nové vedení. | Foto: Centrum holdings

Praha - Novým generálním ředitelem internetové skupiny Centrum Holdings bude od ledna dosavadní šéf AOL Německo Andreas Demuth. Ve funkci nahradí Pavla Muchu, kterému na konci roku skončí manažerský kontrakt. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

"Pouštím se do nového mezinárodního projektu. Zatím nemohu říci více podrobností, jen že jde o jiný obor se zaměřením na vědu a výzkum," řekl Mucha ČTK.

Mucha vedl Centrum Holdings, provozující mimo jiné portál Centrum, poslední tři roky. Během té doby firma získala amerického investora Warburg Pincus, koupila portál Atlas a rozšířila se na Slovensko a do Chorvatska.

Demuth je rovněž viceprezidentem pro strategická partnerství AOL Europe. Před příchodem do AOL byl generálním ředitelem Bertelsmann Financial Services v Irsku a manažerem pro obchodní rozvoj Bertelsmann Services. Vystudoval ekonomii na univerzitě v Bonnu.

Centrum Holdings provozuje mimo jiné značky Centrum.cz, Atlas.cz, Aktuálně.cz, Žena.cz, Centrum ICQ, Atlas.sk nebo Net.hr. Návštěvnost všech webů je dohromady přes šest milionů uživatelů měsíčně. Skupina zaměstnává 400 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy