Ocelářský gigant ArcelorMittal je letos poprvé v zisku

jem
29. 10. 2009 11:52
Po půl roce, kdy byla společnost Arcelor Mittal sužována nízkou světovou poptávkou po oceli, se vedení chystá znovu otevřít továrny, ve kterých byla vinou krize zastavena výroba.
Mittal Steel Ostrava
Mittal Steel Ostrava | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Největší světový výrobce oceli společnost ArcelorMittal se ve třetím čtvrtletí tohoto roku dostal opět do zisku, podle vedení společnosti ale krize v ocelářském průmyslovém odvětví ještě nekončí.

Ve třetím čtvrtletí fiskálního roku se společnost ArcelorMittal po půl roce vrátila k zisku, vyplývá to ze zprávy serveru Patria.cz. V období od července do září letošního roku vykázala společnost ArcelorMittal čistý zisk ve výši 903 miliard dolarů, což oproti loňskému zisku 35, 2 miliardy představovalo 76% pokles.

Díky zvýšení poptávky bude možné obnovit výrobu v továrnách, ve kterých byla kvůli krizi zastavena výroba. „Jak jsme předpokládali, ve třetím čtvrtletí jsme zpozorovali první známky oživení.

V souvislosti se zvýšením poptávky uvedeme řadu našich továren znovu do provozu," nechal se slyšet předseda představenstva ArcelorMittalu Lakašmi Mittal. Přes pozitivní výsledky a očekávání dalšího zlepšení tržeb v roce 2010, uvádí ArcelorMittal ve zprávě o ziscích, že v ocelářském prostředí očekává problémy i nadále.  

ArcellorMittal zaměstnává přes 326 tisíc zaměstnanců ve více než 60 zemích světa. Společnost vznikla v roce 2006 spojením firem Arcelor a Mittal Steel. V České republice vlastní majoritní podíl v podniku ArcellorMittal Ostrava.

 

Právě se děje

Další zprávy