Foxconn dá v Kutné Hoře práci dalším stovkám lidí

Ekonomika Ekonomika
19. 10. 2009 10:33
Výrobce součástek do počítačů rozšíří svou továrnu v Kutné Hoře
K současným osmi stovkám zaměstnanců Foxconnu mají příští tok přibýt další.
K současným osmi stovkám zaměstnanců Foxconnu mají příští tok přibýt další. | Foto: Foxconn

Kutná Hora - Nová výrobní hala s několika stovkami pracovních míst má vyrůst do příštího května u továrny společnosti Foxconn v Kutné Hoře. Tchajwanský podnik, který vyrábí počítačové komponenty, totiž plánuje rozšíření výroby. Informovala o tom Mladá fronta Dnes.

V továrně už nyní pracuje osm stovek lidí, většinou z Kutné Hory a blízkého okolí. I tak je v regionu jedna z nejvyšších nezaměstnaností ve středních Čechách. V září vystoupala na 8,7 procenta, přičemž v celém kraji je průměrně 6,4 procenta a k dispozici má úřad práce jen 350 volných míst.

„Všechny projekty jsou ve stadiu příprav, a tak bližší informace nemůžeme s ohledem na naše zákazníky zveřejňovat. Mohu ale říci, že v kutnohorském závodě je nábor nových zaměstnanců. Do zhruba půl roku chceme obsadit několik stovek pracovních pozic," řekl deníku výkonný ředitel českého zastoupení Foxconnu Miloslav Rut.

Zástupce kutnohorského úřadu práce konstatoval, že region potřebuje především místa vhodná pro ženy, které tvoří více než polovinu nezaměstnaných. Foxconn přitom již dříve informoval, že shání nejen zaměstnance s vyšší technickou kvalifikací, ale i pracovníky na linky a do expedice, kde právě místa pro ženy vhodná jsou.

V Kutné Hoře by situaci mohlo pomoci zlepšit i ohlášené rozšíření továrny Phillip Morris. Výrobce tabákových výrobků už v srpnu začal se stavbou nového provozu za 300 milionů, která má skončit do půle příštího roku. Rozšíření má k současným osmi stovkám míst přinést další desítky až stovky.

 

Právě se děje

Další zprávy