Blesková výměna. Ringier nabídne plyn, ale ne od ČEZu

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
7. 1. 2014 13:01
Novým partnerem projektu Blesk plyn může být podle odborníků EPH
Zamrzlý tlakoměr: Pod námrazou je vidět, jak ručička spadla k nule.
Zamrzlý tlakoměr: Pod námrazou je vidět, jak ručička spadla k nule. | Foto: Reuters

Praha - Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ na dodávkách plynu s ČEZem patrně spolupracovat nebude. Novým, logickým, partnerem by mohla být firma EP Energy Trading, patřící do holdingu EPH podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

Spolupráce vydavatelství a největší tuzemské energetiky na projektu Blesk plyn měla být představena dnes odpoledne. Tisková konference byla ale nakonec zrušena. Podle odborníků z trhu vše nasvědčuje tomu, že se o dodávky plynu postarají zmínění noví majitelé vydavatelství prostřednictvím společnosti EP Energy Trading.

„Tiskovou konferenci jsme zrušili z důvodu dopracování konceptu marketingové podpory a finalizace mediaplánu produktu Blesk plyn," vysvětluje krátce bez dalších podrobností mluvčí Ringieru Vadim Petrov.

Podle odborníků z trhu je ale výměna partnera více než logická.

„Změna partnera v projektu je po akvizici vydavatelství ze strany dua Křetínský - Tkáč naprosto logickým krokem. Nedovedu si představit, že by za této situace plyn dodával ČEZ," uvažuje jednatel poradenské společnosti ENA Jiří Gavor.

Podle něj je velmi pravděpodobné, že podnikatelé při akvizici vydavatelství zvažovali i jiné projekty, než jsou samotné mediální aktivity. Navíc dodávat zákazníkům lacinou energii pro EPH nebude problém, do jejího portfolia totiž patří také obchodování na trhu, firma má i zázemí vlastních zdrojů.

To, že by se do projektu měla zapojit skupina EPH, nechtěl potvrdit ani jeho mluvčí Daniel Častvaj.

Dosavadní partner, skupina ČEZ, zatím o změně partnera informována nebyla. „Společnost Ringier Axel Springer nám oznámila odložení tiskové konference ke spuštění služby. My jsme i nadále připraveni být partnerem pro Blesk plyn," reaguje na dotaz Aktuálně.cz mluvčí ČEZu Jan Pavlů. 

Nový termín představení projektu vydavatelství zatím nesdělilo.

Má projekt Blesk plyn šanci uspět i v Česku?

Jednatel společnosti ENA Jiří Gavor se domnívá, že ano. „Blesk je nejčtenější deník. Formou inzerce může přesvědčit řadu čtenářů. Podle mě má projekt potenciál být úspěšný," říká Gavor.

Ringier již v tuzemsku provozuje například virtuálního operátora Blesk Mobil a svou mateřskou společnost následuje i v oblasti dodávek plynu. V Německu již plyn dodává pod značkou Bild Energie. Ta patří mezi pět největších dodavatelů.

Společnost EP Energy Trading dodává zemní plyn více než šesti tisícům tuzemských domácností. Počet odběratelů se loni v porovnání s rokem 2012 téměř zdvojnásobil.

 

Právě se děje

Další zprávy