Nová doba: Blesk už vám dodá i plyn. Od ČEZu

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
2. 1. 2014 14:05
Vydavatelství Ringier Axel Springer představí novou "produktovou řadu" BleskPlyn
Foto: Isifa/Thinkstock

Praha - Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, které vydává bulvární deník Blesk, se pouští do nového odvětví. Po mobilních službách pod názvem BleskMobil nyní začne lidem nabízet i plyn.

Dodávky má v rámci nové "produktové řady" pojmenované BleskPlyn zajistit největší alternativní dodavatel zemního plynu na tuzemském trhu, společnost ČEZ Prodej.

Novinku chce vydavatelství veřejnosti představit společně se zástupci ČEZu v úterý 7. ledna.

Ringier tak jde opět ve šlépějích mateřské společnosti Axel Springer, která v Německu kromě virtuálního operátora Bild Mobile provozuje i značku Bild Energie. Na tamním trhu se dostala mezi pět největších dodavatelů plynu.

Podobně jako u BleskMobilu, který byl prvním virtuálním operátorem v Česku, se dá předpokládat, že produkt bude chtít zákazníky zaujmout zejména cenou. „Blesk plyn nabídne výhodné dodávky plynu spolu s prvotřídními zákaznickými službami," uvádí Ringier bez bližších podrobností na pozvánce na tiskovou konferenci, kde produkt představí.

Virtuální operátor Blesk Mobil na českém trhu funguje v síti operátora Telefónica Czech Republic od listopadu roku 2012. Za více než rok svého působení získal přes 300 tisíc klientů a zatím je největším virtuálem.

Stejné postavení má mezi alternativními dodavateli zemního plynu také skupina ČEZ. Ta zákazníkům plyn nabízí od poloviny roku 2010. Od té doby získala přes 317 tisíc odběratelů.

 

Právě se děje

Další zprávy