Kellner a Komárek si dají souboj o největší halu v zemi

Zdeněk John
17. 8. 2013 13:07
PPF a KKCG podepsaly dodatek akcionářské smlouvy, rozhodne se, kdo koho vyplatí z Bestsportu.
Foto: CPA Eduard Erben

Praha - Pražská O2 arena bude mít během několika týdnů nového majitele. Investiční skupiny PPF a KKCG, které společně ovládají firmu Bestsport arena, jíž hala patří, podepsaly tento týden dodatek k akcionářské smlouvě. Z něho plyne, že do konce října buď Petr Kellner vyplatí Karla Komárka, nebo naopak.

Jako první o této změně informoval deník Insider ve svém pátečním vydání.

Dělení O2 areny bude mít podobný scénář, o jaký se PPF a KKCG opřely v případě loterijní společnosti Sazka. V ní Kellnerův poloviční podíl koncem minulého roku odkoupil Karel Komárek.

Ani jedna ze stran obchodu se k němu zatím nechce oficiálně vyjádřit. "Investiční skupina KKCG nikdy zásadně nekomentuje svou strategii v rámci nedokončených investičních projektů. Náš komentář poskytneme v okamžiku, kdy jsou projekty úspěšně dokončeny," cituje Insider například Komárkova ředitele pro komunikaci Dana Plovajka.

Půjde o obchod v řádu stamilionů. Podle dřívějších znaleckých odhadl či nabídek, které na O2 arenu předložily další firmy, se tržní cena haly pohybuje mezi miliardou a miliardou a půl korun.

Bestsport Arena je akciová společnost, která vznikla při reorganizaci zkrachovalého Bestportu, firmy, která za Hušákových časů postavila a provozovala O2 arenu (dříve Sazka arenu). Do insolvence se dostala krátce poté, co do ní spadla Sazka - právě kvůli neschopnosti splácet dluhopisy vydané kvůli stavbě haly.

Byznys v deníku Insider: Kellner, nebo Komárek? Souboj miliardářů o O2 arenu - čtěte podrobnosti o transakci ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy