Svatba nebude. Fortuna Loterie nenašla ženicha

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
14. 8. 2013 6:43
Loterijní skupina Fortuna Entertainment Group neuspěla při pokusu o získání strategického partnera.
Sázenky číselných her Fortuny.
Sázenky číselných her Fortuny. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Loterijní skupina Fortuna Entertainment Group neuspěla při pokusu o získání strategického partnera pro svou dceřinou firmu specializovanou na číselné hry - Fortunu Loterie. Podle informací, které publikoval deník Insider v úterním vydání, selhala postupně jednání o strategickém partnerství jak s nadnárodními loterijními giganty Intralot, Lottomatica a William Hill, tak s tuzemským Tipsportem.

"Pokus o spojení Fortuny Loterie s někým, kdo by chtěl číselné hry dál rozvíjet, nevyšel. Na vedení Penty nedorazil z Fortuny žádný návrh, který by mohl projít," popsal Insideru situaci jeden z členů investiční komise Penty, většinového majitele Fortuny. Totéž potvrdil i další manažer skupiny.

Spojení s velkým hráčem mělo Fortuně umožnit expanzi a stát se tak alespoň trochu výraznějším konkurentem dominantní Sazky. Ta po prodělaném bankrotu a pod novým majitelem, skupinou KKCG, zcela kraluje českému trhu. K Sazce směřuje více než 98 procent tržeb z číselných her.

Podle zdrojů z vedení Penty se Fortuna po krachu jednání o strategickém partnerství pokouší o náhradní řešení. Chce odkoupit síť zhruba 1600 terminálů, jejichž prostřednictvím dnes svou hru Loto prodává.

BYZNYS v placeném deníku Insider:

Co bude Penta dělat s Fortunou a v čem spočívá „náhradní řešení" kolem loterií? Čtěte v deníku Insider

 

Právě se děje

Další zprávy