U:fon odtajnil partnera, už neporušuje podmínky

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
26. 6. 2013 10:25
Společnost Air Telecom se dohodla se společností GTS
Foto: Air Telecom

Praha - Společnost Air Telecom, provozovatel virtuálního operátora U:fon, už při poskytování služeb v síti GSM neporušuje obchodní podmínky operátora T-Mobile.

„Air Telecom nyní poskytuje své služby v síti T-Mobile na základě smlouvy s velkoobchodním partnerem T-Mobilu, společností GTS Czech," řekl online deníku Aktuálně.cz zdroj obeznámený s děním ve společnosti, který si ale nepřál být jmenován. Sama společnost zatím spolupráci oficiálně nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

Posun potvrzuje také T-Mobile. "Mobilní operátor Air Telecom využívá síť T-Mobile na základě smlouvy uzavřené s naším významným velkoobchodním partnerem GTS. Jde tedy o standardní spolupráci," říká Lukáš Hrabal z tiskového oddělení T-Mobile.

Přes společnost GTS již služby virtuálního operátora nabízejí 99mobile a GoMobil.

Air Telecom již v dubnu oznámil, že U:fon nabídne v síti GSM neomezené tarify, čímž reagoval na podstatné zlevnění ceny neomezeného volání u trojice velkých mobilních operátorů.

„Služby v síti GSM budeme poskytovat na základě partnerské smlouvy v hostující síti jednoho z existujících mobilních operátorů," řekl v dubnovém rozhovoru s Aktuálně.cz Martin Hes, předseda představenstva Air Telecom. S kterým z trojice operátorů se Air Telecom dohodl, Hes tenkrát neupřesnil, když mu to prý neumožnily podmínky ve smlouvě.

Následně ale média zjistila, že zákazníkům prodává SIM karty od společnosti Star Life bývalého desetibojaře a olympijského vítěze Roberta Změlíka. "Obchodní podmínky smlouvy mezi Starlife a T-Mobilem v žádném případě neumožňují, aby další subjekt nabízel koncovým uživatelům podobnou službu, o jaké informoval Air Telecom," reagovala tehdy pro server iHned.cz mluvčí společnosti T-Mobile Martina Kemrová.

 

Právě se děje

Další zprávy