Babiš popřel koupi Ringieru, nakupovat ale bude

Domácí ČTK Domácí, ČTK
25. 6. 2013 6:35
"Zítra asi něco koupím," napsal v pondělí Babiš na svém Twitteru
Foto: Ludvík Hradilek

Praha  - Miliardář Andrej Babiš popírá, že by podepsal smlouvu na koupi české pobočky vydavatelství Ringier Axel Springer. Zpráva se prý "nezakládá na pravdě a je výsledkem spekulací". ČTK o tom informoval mluvčí Babišovy skupiny Agrofert Holding Karel Hanzelka.

Informaci o koupi v pondělí zveřejnil server E15.cz s tím, že cena údajně přesáhla čtyři miliardy korun. To je podle serveru o miliardu korun méně, než se spekulovalo před týdnem, kdy s první informací přišel týdeník Euro.

Mluvčí Babišovy firmy ale nákup zcela popírá. "Informace o údajně podepsané smlouvě nejsou pravdivé," uvedl Hanzelka. Sám podnikatel v pondělí v podvečer na svém twitterovém účtu napsal: "Zítra asi něco koupím". Podle Hanzelky ale toto vyjádření nemělo žádnou souvislost s vydavatelstvím Ringier Axel Springer.

Babiš nedávno uvedl, že chce mít do tří let největší vydavatelství v zemi.

Ringier Axel Springer CZ, který je součástí švýcarsko-německé vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media AG, je největším vydavatelem denního tisku na českém trhu a druhým největším vydavatelem časopisů. Vydává například nejčtenější český deník Blesk, deník Sport nebo týdeníky Reflex a Svět motorů.

Babiš má i politické ambice. Stojí v čele hnutí ANO, které se chystá na parlamentní volby. Silná mediální základna by tak pro něj byla výhodou.

V oblasti médií je už miliardář majitelem AGF Media, které vydává týdeník 5 + 2 dny. V dubnu navíc koupil od společnosti Economia, kterou vlastní další miliardář Zdeněk Bakala, vydavatelství Ecopress, jež na Slovensku vydává Hospodárske noviny a další odborné tituly. V minulosti se Babiš zajímal také třeba o TV Pětka nebo skupinu Centrum Holdings, která provozuje portál Centrum.cz nebo zpravodajský server Aktuálně.cz. 

 

Právě se děje

Další zprávy