Farma Bolka Polívky se opět otevře. Přijde i Dědictví 2

ČTK ČTK
20. 6. 2013 13:12
Věřitelé: Farma bude částečně v provozu do doby, než se ji podaří v dražbě prodat
Bolek Polívka.
Bolek Polívka. | Foto: ČTK

Brno - Olšanská Farma Bolka Polívky, která je od loňského podzimu v insolvenci, bude na základě požadavku hlavních věřitelů brzy znovu v provozu. Podle konkurzního správce Michala Edla by se měla otevřít do dvou týdnů. Na farmě se nyní uklízí.

"Do 14 dní chceme farmu otevřít a nastartovat. Nyní je potřeba, aby se vše připravilo a uklidilo. Zatím funguje v omezeném provozu," řekl Edl. Konkurzní správce chce v příštích dnech otevřít restauraci i hotel.

V červenci se bude v Olšanech natáčet druhý díl populárního filmu Dědictví. "Poskytneme prostory pro ubytování," uvedl Edl.

Edl v květnu na věřitelském výboru navrhl, aby byla farma částečně v provozu do doby, než se ji podaří v dražbě prodat. Za nejlepší variantu považuje dražbu farmy jako funkčního celku.

"Zájmem věřitelů je, aby podnik normálně fungoval a prodával se jako funkční celek," řekla mluvčí Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kateřina Dobešová. Regionální rada je největším věřitelem farmy. Podnik by měl podle ní fungovat zejména v letní turistické sezoně. Prodávat se patrně bude až na podzim.

"Zatím čekáme na znalecký posudek. Nemohu ale říci, jestli farmu koupí někdo za měsíc, nebo za pět měsíců," uvedl Edl.

Turistická atrakce malých Olšan na Vyškovsku se dostala do potíží kvůli tomu, že se Polívka rozhodl rozšířit hotel a postavit wellness centrum, na které dostal dotaci z peněz Evropské unie. Nestačila však na to, aby splatil veškeré pohledávky. Loni na podzim ho proto poslala do insolvenčního řízení Kaláb-stavební firma.

 

Právě se děje

Další zprávy