Obchodník s uhlím Paukner vyráží pro peníze z ČEPSu

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
17. 5. 2013 13:29
Paukner nerozjíždí nový byznys sám, spolupracuje s lobbistou Ulčákem a Janem Prádlerem (ex-Sazka)
Ilustrační foto: ČEPS.
Ilustrační foto: ČEPS. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Miliardář a velkoobchodník s uhlím Petr Paukner, majitel společnosti Carbounion Bohemia, rozšiřuje svůj podnikatelský záběr. Nastupuje do byznysu elektromontážních prací. Chce tak napodobit úspěch Daniela Křetínského, který v uplynulých pěti letech vytvořil prosperující skupinu z pětice elektromontážních firem dodávajících státním energetikám ČEZ a ČEPS.

Jako první o tom informoval deník Insider.

Paukner elektromontážní expanzi nespouští sám, jeho partnery v novém projektu jsou lobbista a podnikatel Martin Ulčák - spolumajitel řetězce Geco Tabak a firmy E-Invest. A dále Ulčákův dlouholetý kamarád Jan Prádler, bývalý finanční ředitel Sazky z dob, kdy patřila sportovním svazům. Paukner, Ulčák a Prádler chtějí budovat silného hráče elektromontážního trhu z původně Prádlerovy firmy Nionex, kterou začali s novou specializací společně nově stavět počátkem letošního roku.

"Na našem záměru se podílejí ještě další partneři," uvedl bez dalších detailů Prádler, který je předsedou představenstva Nionexu.

"Mám ve vznikající elektromontážní firmě majoritu, ale jsem tu hlavně jako kapitálový investor, nestarám se o samotný chod společnosti," říká ale Paukner. Praktické fungování projektu tak mají na starosti hlavně Ulčák s Prádlerem.

Paukner a spol. vstupují na trh, na němž se točí velké peníze.

BYZNYS v placeném deníku Insider:

ČEPS vrhne na trh do roku 2025 nejméně 60 miliard korun, spíše však 90 miliard. Kdo si je rozdělí?

 

Právě se děje

Další zprávy