V Praze se rodí ruskojazyčný kanál pro hazardní hráče

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
20. 12. 2012 7:02
Za vznikající televizí stojí mezinárodní hazardní skupina registrovaná v Kostarice
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Z České republiky začne v půli příštího roku vysílat v ruštině televize pro hazardní hráče. Program bude šířit po celé Evropě, podle svých tvůrců má šanci oslovit až tři miliony diváků.

Ve svém aktuálním vydání o tom píše deník Insider, který připomíná, že provozovatel nového kanálu V777 - firma ITV Solutions Services z pražské Hostivaře - získala 4. prosince vysílací licenci od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Licence platná pro šíření zábavného a informačního programu v ruském jazyce je vydána na 12 let. Platí pro Českou republiku, ale i pro celou EU. Majitelem ITV Solutions Services je Jevgenij Polovcev z Moskvy.

V777 ovšem je, jak upozornil ruskojazyčný Pražský telegraf (týdeník určený pro ruskou menšinu žijící v Praze, pozn. red.), propojen se stejnojmenným internetovým portálem nabízejícím on-line hazardní hry: ruletu, Black Jack a bingo.

Jak zjistil Insider, za vznikající českou televizí pro hráče stojí mezinárodní hazardní skupina Silver Light Holding Limited Liability Corporation registrovaná v Kostarice.

Tu vlastní skupina soukromých osob ruské národnosti. Samotná pražská pobočka ITV Solutions Services je spřízněna s francouzskou společností Sarresat Sarl, jež zastřešuje televizní aktivity holdingu.

Čtěte podrobnosti v placeném deníku Insider:
Proč si vybrali pro start satelitního vysílání právě Česko? A kdy bude kanál spuštěn?

 

Právě se děje

Další zprávy