Společnost Fortuna má nového hlavního bookmakera

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
14. 12. 2012 14:54
Třiatřicetiletý Ondřej Vích nahradí Michala Hanáka
Foto: Fortuna

Praha - Sázková společnost Fortuna má nového hlavního bookmakera. Třiatřicetiletý Ondřej Vích nahradí Michala Hanáka, jednu z tradičních tváří Fortuny a zkušeného odborníka, který skupinu opustil po 16 letech spolupráce.

Nový šéf bookmakingu se v kurzovém sázení pohybuje od roku 2003, pracoval mimo jiné v renomované firmě Bet365. Do Fortuny přichází z Londýna, kde založil a vedl zákaznický "risk manager team" v přední sázkové společnosti Betclic Everest Group.

"Hanákův odchod je pro nás ztrátou, ale Vích je víc než adekvátní náhradou," řekl online deníku Aktuálně.cz Radim Haluza, generální ředitel Fortuna Entertainment Group.

Fortuna Entertainment Group během prvních devíti měsíců letošního roku přijala sázky za 334,1 milionu eur (8,48 miliardy korun), což je meziroční růst o 10,7 procenta. Zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) skupiny klesl o 6,2 procenta na 13,3 milionu eur (337,8 milionu korun).

Skupina je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Vedle Česka působí i na slovenském, polském a maďarském trhu. Největším tuzemským konkurentem je Sazka, která dominuje naopak v číselných loteriích.

 

Právě se děje

Další zprávy