Zasmějete se? Televize Nova spouští nový kanál Smíchov

ČTK ČTK
12. 12. 2012 17:15
Nová celoplošná televizní stanice začne vysílat 23. prosince

Praha - Nová celoplošná televizní stanice skupiny Nova, Smíchov, začne vysílat 23. prosince. O svátcích bude kanál vysílat komedie s vánočními tématy, později pak nabídne pravidelné schéma filmů, sitcomů a seriálů včetně podvečerního pásma animovaných pořadů pro děti Smíškové. V rozhovoru pro ČTK to řekla programová ředitelka Novy Alex Ruzek.

Novou stanici charakterizuje heslo "Smíchov je všude tam, kde se lidé smějí". "V situaci, kdy jde celková společenská nálada dolů, i v souvislosti s hospodářskou situací, vidíme, že takových diváků je čím dál více," uvedla Ruzek s tím, že například na Nově Cinema patří tento obsah k nejsledovanějším.

Koncept komediální stanice měla Nova připravený téměř dva roky, na realizaci a spuštění Smíchova intenzivně pracovala posledních šest měsíců.

Vánoční překvapení

"Po celou dobu jsme na projektu pracovali tak, abychom jej pro své diváky připravili jako vánoční překvapení. Bylo to pro nás velmi náročné období, kdy jsme chtěli velmi krátce po sobě spustit dvě televizní stanice," řekla Ruzek. V červenci Nova nabídla kanál Fanda, který je zaměřen na muže a v srpnu začal vysílat pozemně ve 4. multiplexu, kde zahájí i Smíchov.

Nová komediální stanice, která má divákům nabídnout rozptýlení a zábavu, už má připravené pravidelné schéma. "Pondělky například budou patřit romantickým komediím, čtvrtky akčním, pátky rodinným nebo neděle nestárnoucí komediální klasice," uvedla Ruzek.

Kromě filmů bude Smíchov vysílat klasické sitcomy, jako jsou Krok za krokem či Ženatý se závazky, z premiérových seriálů pak mimo jiné nabídne Mike a Molly nebo Zpátky do školy.

Zatím není jisté, kdy a v jakém množství televize do vysílání zařadí také vlastní pořady. "Původní tvorbu do vysílání zařadit plánujeme, ale v tuhle chvíli je předčasné říct, kdy to bude, kolik pořadů a podobně," řekla Ruzek s tím, že Smíchovu je nejdříve potřeba dát nějaký čas na rozjezd. "Aby si jej diváci naladili, aby si zvykli na jeho program a zařadili ho do svých televizních návyků," uvedla programová šéfka Novy.

Přijdou další

Smíchov je šestou stanicí skupiny Nova, do jejíhož portfolia kromě hlavního kanálu a zmíněného Fandy patří také Nova Cinema a placené stanice Nova Sport a česko slovenská verze MTV. V přípravě jsou podle Ruzek i další kanály.

"Projektů máme připravených několik a je jen otázkou připravenosti trhu, kdy si vyhodnotíme situaci vhodnou pro spuštění další stanice," řekla Ruzek. Podotkla, že v případě úzce profilovaných kanálů by se namísto volného terestrického vysílání dalo uvažovat spíše o placeném obsahu, tak jak to funguje v zahraničí.

Konkurenční FTV Prima plánuje začátkem příštího roku spustit novou stanici zaměřenou na dokumenty Prima Zoom. Půjde o čtvrtý kanál skupiny Prima. V půlce října začala vysílat nová televize Pětka zaměřená na českou zábavu. Televize se ale po odchodu investora Luboše Měkoty nyní zabývá refinancováním projektu.

 

Právě se děje

Další zprávy