Čtvrtým operátorem Air Mobile? PPF registrovala značky

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
15. 10. 2012 10:00
PPF se v aukci pokusí vstoupit na mobilní trh, nový název registruje Air Bank
Interiér první pobočky Air Bank
Interiér první pobočky Air Bank | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Hypotetický čtvrtý operátor ze skupiny PPF by se mohl jmenovat Air Mobile. Hospodářské noviny totiž zjistily, že si PPF skrze dceřinou Air Bank zaregistrovala několik ochranných známek, jednou z nich je právě i Air Mobile.

Již dříve přitom Český telekomunikační úřad zveřejnil přihlášené do aukce, kteří splnili podmínky pro účast v soutěži o nové kmitočty. Tři stávající operátory doplňuje právě PPF.

Hospodářské noviny informují, že před týdnem byly společně podány přihlášky na ochranné známky Air Mobile, Air Services, Air Insurance a Air Safe. Využití ani jedné z nich ale zatím společnost nepotvrdila.

"Návrh na zápis ochranných známek jsme podali z důvodu zatím jen teoretického rozšíření do dalších odvětví," řekl listu zatím neurčitě mluvčí registrující Air Bank Vladimír Komjati.

PPF se přihlásila do aukce frekvencí pro nové mobilní sítě čtvrté generace, která by měla proběhnout do konce roku. Pokud v konkurenci trojice českých mobilních operátorů uspěje, získá potřebné frekvence začátkem příštího roku. S nimi pak pravděpodobně i přístup do stávajících sítí. Služby zákazníkům chce nový operátor nabídnout už na Vánoce 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy