O pád Lessu neusiluji, čekám ztráty, tvrdí Babiš

Karel Toman
14. 10. 2012 17:21
Hrozí nám velké finanční ztráty, připouští Agrofert o úpadku svého dřevařského rivala
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Agrochemický magnát Andrej Babiš nevyloučil možnost, že krachující dřevařský obr Less podnikatele Jana Mičánka nakonec skončí v konkurzu. I když si to nepřeje.

Vyhlášený stratég zároveň odmítl, že by šlo o jeho plán, jak se zbavit konkurence.

"I kdyby skupina Less skončila v konkurzu, pro Wotan a Uniles (dvě Babišovy lesnické firmy, pozn. red.) to situaci v lesnických zakázkách velmi pravděpodobně nijak zásadně nezmění. Tendrů u Lesů ČR se účastní více než šedesát lesnických firem, všechny jsou konkurenty našich lesnických společností," tvrdí Agrofert ve svém stanovisku pro deník Insider.

Obří lesnická firma Less se ocitla v soudem vyhlášeném úpadku poté, co ji její majitel Jan Mičánek kvůli stamilionovým dluhům sám poslal do insolvence. Mičánek podal návrh na reorganizaci a chce, aby chod Lessu zůstal zachován a část dluhu mu byla odpuštěna.

"Pro nás bude insolvence skupiny Less pravděpodobně znamenat velké finanční ztráty z nesplacené půjčky, takže my jsme na ní zájem rozhodně neměli," napsal v oficiálním stanovisku za Agrofert člen představenstva Libor Němeček, který podle Andreje Babiše půjčku pro Less připravil spolu s právníkem Alexejem Bílkem.

Čtěte o strategii Babišova Agrofertu v insolvenčním řízení s Lessem v placeném deníku Insider:
Co chce Babiš udělat s Mičánkovým Lessem?

 

Právě se děje

Další zprávy