Centrum spolupracuje s tržištěm veřejných zakázek Gemin

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
4. 4. 2012 12:25
Elektronické tržiště Gemin bude propojeno s katalogem Najisto.cz
Peníze. Ilustrační foto
Peníze. Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Centrum Holdings uzavřelo smlouvu na exkluzivní spolupráci se společností Syntaxit a jejím elektronickým tržištěm Gemin.cz.

Jedná se o jedno z pěti tržišť, které získalo koncesi od ministerstva pro místní rozvoj, opravňující k provozování elektronického tržiště státní správy, které v České republice oficiálně zahájí provoz od 1. května 2012.

Spolupráce Gemin.cz a Centrum Holdings bude spočívat v uveřejňování informací o veřejných zakázkách vypsaných zadavateli na tomto e-tržišti, a zprostředkování možnosti registrace do systému tržiště Gemin.cz přes katalog firem Najisto.cz.

Registrace je určena jak pro zadavatele veřejných zakázek - tj. orgány státní správy a samosprávy a samozřejmě pro každého podnikatele - potencionálního dodavatele zboží a služeb do veřejného sektoru.

Uživatelé Najisto.cz získají od dubna informace včetně seznamu vyhlášených veřejných zakázek, tříděných podle jednotlivých oborů dodavatelů.

Zakázky od 5000 korun

"Elektronické tržiště propojujeme do našeho katalogu Najisto.cz, protože věříme, že nový systém zveřejňování veřejných zakázek přinese do výběrových řízení otevřenost, transparentnost a rovné podmínky pro všechny potencionální dodavatele. Zároveň chceme tímto našim uživatelům poskytovat informace o veřejných zakázkách na jednom místě, které jsou zvyklí pravidelně navštěvovat v souvislosti s prezentací své firmy," říká Lucie Nováková, produktová manažerka katalogu firem Najisto.cz.

Oficiální tržiště státní správy bude s platností od 1. května 2012 dobrovolně a od 1. července 2012 povinně sloužit pro zadávání veřejných zakázek v hodnotě od pěti tisíc do tří milionů korun u služeb a zboží, respektive do 10 milionů korun u stavebních prací. Podrobná pravidla, aktuality a popis systému e-tržiště naleznete na stránkách www.gemin.cz.

E-tržiště veřejných zakázek budou vedle společnosti Syntaxit (Gemin.cz) provozovat také Česká pošta, společnost Český trh, sdružení eTenders a Vortal - Comércio Electrónico ConsultadoriaE Multimédia, S.A.

 

Právě se děje

Další zprávy