Operátor U:fon je opět na prodej, oznámili věřitelé

ČTK ČTK
28. 3. 2012 8:30
Provozovatel sítě je od prosince v úpadku, dluží přes dvě miliardy

Praha - Společnost MobilKom, provozovatel mobilní sítě U:fon, který je od prosince v úpadku, je po roce opět na prodej.

Schůze věřitelů schválila, že firma projde konkurzem a měla by být v příštích měsících zpeněžena jako celek jednou smlouvou.

"MobilKom pokračuje ve své činnosti dále a pro zákazníky se nic nemění. Cílem managementu společnosti MobilKom nadále zůstává očistit společnost od úvěrové zátěže z minulosti a umožnit její budoucí fungování a prosperitu," uvedla firma.

MobilKom loni od investiční skupiny Penta koupila společnost Divenno Holdings, která mimo jiné v Česku vlastní operátory Dial Telecom a Volný.

Městský soud v Praze prohlásil úpadek MobilKomu v polovině loňského prosince. Celkové závazky byly 2,15 miliardy korun.

Návrh na zahájení insolvenčního řízení podala samotná firma. Důvodem byla neschopnost splácet závazky, zejména splátky půjčky od China Development Bank.

Letos podle dokumentů zveřejněných v insolvenčním řízení hospodaří se ziskem. "Hospodářský výsledek (EBITDA) za leden 2012 byl pozitivní v řádu jednotek milionů korun. V únoru očekává MobilKom obdobné výsledky hospodaření," napsal podnik.

Firma prý také hradí své provozní náklady, tedy i závazky vůči dodavatelům, a její cash-flow je stabilní.

MobilKom měl loni kolem 100 tisíc zákazníků, kterým poskytoval rychlý mobilní internet a hlasové služby v síti CDMA. Licenci na celoplošné vysílání v pásmu 410-430 MHz podnik získal v roce 2006; mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky pod značkou U:fon nabízí od roku 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy