Brněnská Olympia zase povyrostla. Teď o park

Brněnská Olympia zase povyrostla. Teď o park
Aby celý park nesmetla případná velká voda, vznikl na šestimetrové navážce zeminy. Ve snížených místech by se však měla držet vlhkost a rostliny, kterým takové prostředí vyhovuje. Okolo celého parku vede 1,3 km dlouhá dráha pro inline bruslaře, kam nemají přístup cyklisté.
Jednoznačnou dominantou parku je 18 metrů vysoká umělá horolezecká stěna, která je největší ve střední Evropě. Obří trampolína zabaví ty, kteří do výšek raději skáčou než šplhají.
Na vrcholy obří stěny, která je vidět už z dálky vede 88 různě obtížných cest. Plocha železobetonové umělé skály je 1450 čtverečních metrů.
Sportovní výkony na ní mohou lezci za časově neomezené vstupné podávat až do 22 hodin večer, protože má noční osvětlení. Stěna bude v provozu stejně jako celý park od dubna do října.
Foto: Veronika Skálová
Veronika Skálová Veronika Skálová
24. 5. 2010 21:30

Modřice - Dalši etapa rozvoje nákupního centra Olympia, které stojí v Modřicích těsně za hranicemi Brna, nepřináší žádné nové obchody ani restaurace. Obešla se také bez ostrých protestů ekologů.

V místech, kde jeho pozemky navazují na chráněný biokoridor, vznikl za 70 milionů korun pětihektarový park, který nabízí přehršel volnočasových aktivit.

Podobný projekt je v České republice v souvislosti s nákupním centrem ojedinělý.

A má i několik dalších prvenství - největší lezeckou stěnu ve střední Evropě nebo nejdelší trať pro velké modely vlaků. Vstup do Olympia Parku, který se otvírá v sobotu 22. května, je volný.

 

Právě se děje

Další zprávy