Vydavatel Mf Dnes a iDnes spadl do ztráty 168,5 milionu

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
5. 9. 2013 19:28
Ještě o rok dříve vydavatelství vykázalo zisk bezmála 90 milionů korun.
Titulní strana Mladé fronty Dnes ze 14. června 2013.
Titulní strana Mladé fronty Dnes ze 14. června 2013. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Mediální společnost Mafra se loni propadla do ztráty 168,5 milionu korun pro předchozím zisku 88,6 milionu korun. Tržby za prodej výrobků a služeb se firmě snížily na 2,59 miliardy z předloňských 2,7 miliardy Kč. Vyplývá to z dokumentů o hospodářském výsledku zveřejněných ve Sbírce listin.

"Společnost Mafra v roce 2012 realizovala výnosy zejména z vydávání deníku Mladá fronta DNES a Lidové noviny, poskytování inzertních služeb (v novinách a na internetu) a tisku pro cizí subjekty," uvedla společnost v účetní závěrce za loňský rok. Zahraniční tržby za prodej vlastních výrobků a služeb činily 18,7 milionu korun.

Mafra zároveň zveřejnila výsledky svých dceřiných společností a firem, v nichž držela více než 20 procent. Mafra Media, která do letošního září prodávala reklamní čas ve vysílání rozhlasových stanic Expresradio a Classic FM, skončila ve ztrátě 13,6 milionu korun.

Společnost Metro ČR, jež vydávala deník Metro, hospodařila s mírným ziskem 1,4 milionu korun. Obě tyto společnosti zanikly k letošnímu 1. září poté, co Mafra rozhodla o jejich fúzi v souvislosti s převzetím vydavatelské skupiny společností Agrofert Holding Andreje Babiše.

Mafru Babiš získal od německé Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft letos v červnu. Představil ji jako součást chystané mediální divize, do které již dříve patřily regionální týdeník 5plus2 a vydavatelství Ecopress, které na Slovensku vydává deník Hospodárske noviny. Antimonopolní úřad již transakci schválil.

Mafra dále například provozuje internetové portály iDnes.cz a lidovky.cz. Její aktivity zahrnují také virtuálního mobilního operátora Mobil.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy