Sberbank přichází. Mění jméno, platební karty i ceník

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
1. 2. 2013 15:15
Ruská bankovní skupina Sberbank dokončila převzetí tuzemské Volksbank

Praha - Největší ruská banka Sberbank začne od 28. února působit v České republice pod svou vlastní značkou. Sberbank už loni převzala rakouskou Volksbank včetně české sítě a nyní zakončuje celý proces přejmenováním svých tuzemských poboček.

Svým českým klientům už Sberbank oznámila, že v souvislosti s přejmenováním budou například na jiné URL adrese dostupné internetové stránky (www.SberbankCZ.cz), zákazníkům postupně vymění platební karty a také internetové bankovnictví změní na službu pod názvem Sberbank Online.

Podobně naloží i s dalšími službami, v jejich názvu se vždy objeví hlavní jméno banky. V této souvislosti upozorňuje banka stávající klienty, aby se seznámili s novými obchodními podmínkami.

Sberbank je Kremlem ovládaný gigant s aktivy v hodnotě skoro 7,5 biliónů korun. S malým podílem akcií se obchoduje na burze. Kromě rakouské Volksbank ovládla loni také švýcarskou SLB Commercial Bank.

V Česku podepsala memorandum o porozumění se státní Exportní a garanční pojišťovnou EGAP,  podobné chystá nyní s Českou exportní bankou a slibuje masivní podporu českého vývozu do Ruska. Zároveň ale počítá s podporou ruských investic u nás.

Sberbank hospodařila ve 3. čtvrtletí s čistým ziskem 87,5 mld. rublů, což je meziroční nárůst o 10 %. Výsledky, které banka zveřejnila, jsou poprvé od zářijového prodeje akcií uvedeny podle mezinárodních účetních standardů.

 

Právě se děje

Další zprávy