Podnikatel Vítek míří do vedení realitní firmy Orco

ČTK ČTK
4. 1. 2013 12:16
Akcionáři budou také rozhodovat o snížení základního jmění
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Lucemburk - Také podnikatel Radovan Vítek by se měl na valné hromadě Realitní společnosti Orco Property Group stát novým členem představenstva.

O změnách se bude rozhodovat 4. února. Kromě Vítka se jeho novými členy stanou také další dva zástupci investičních společností Crestline Ventures a Gamala Ltd, které se koncem loňského roku staly největšími akcionáři Orca s podílem téměř 30 procent.

Akcionáři budou rozhodovat i o snížení základního jmění 442,1 milionu eur na 215,7 milionu eur. Orco o tom informovalo v tiskové zprávě.

Představenstvo naopak mají opustit jeho současní členové David Ummels, Benjamin Colas a Bertrand Des Pallieres. Na jejich místa má nastoupit Vítek, Martin Němeček a Jiří Dedera. Valná hromada má také schválit hospodaření firmy za loňský rok. Hodnotu kapitálu navrhla firma zmenšit snížením účetní hodnoty akcií.

Developerská skupina podniká především v Praze, Varšavě a Budapešti. Za devět měsíců loňského roku utrpěla provozní ztrátu 11,02 milionu eur (279 milionů Kč) proti zisku 33,74 milionu eur ve stejném období loňského roku. Výnosy se snížily o zhruba dvě procenta na 115 milionů eur.

Orco se v minulých letech potýkalo s vysokým zadlužením, loni se mu ale po dohodě s věřiteli podařilo velkou část dluhu přeměnit na akcie. Skupina spravuje celkem 1,28 milionu metrů čtverečních komerčních ploch, jejichž hodnota dosahuje asi 1,4 miliardy eur.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy