V nové evropské loterii se hraje o 10 milionů eur

ČTK ČTK
23. 3. 2012 12:25
Zatím si lze vsadit v Německu, Nizozemsku, Itálii, Dánsku, Finsku, Estonsku a Slovinsku
Nová evropská loterie Eurojackpot
Nová evropská loterie Eurojackpot | Foto: Aktuálně.cz

Berlín - Nová evropská loterie Eurojackpot, na kterou lze sázet v sedmi evropských zemích, chystá na páteční večer svůj první tah. Vítěz si dnes může odnést až deset milionů eur (250 milionů korun), uvedla agentura DPA.

Pokud by ale hlavní výhru nikdo nezískal, může jackpot v dalších tazích postupně narůst až na 90 milionů eur.

Do loterie je možné vsadit v Německu, Nizozemsku, Itálii, Dánsku, Finsku, Estonsku a Slovinsku. Organizátoři uvádějí, že v budoucnu se budou moct připojit i další země.

Sázející tipují pět čísel z padesáti a v samostatné hře ještě dvě z osmi. Losování se uskuteční ve 21 hodin středoevropského času v Helsinkách, výherní čísla ale budou zveřejněna až o dvě hodiny později.

Výpočetní centrála v Dánsku během tohoto časového intervalu přesně určí výši výher, které budou odstupňovány podle úspěšnosti sázejících do 12 tříd. Výhry si bude možné vyzvednout už v sobotu.

Německá společnost Westdeutsche Lotterie, která Eurojackpot provozuje, vyjádřila spokojenost s prodejem sázkových tiketů. Neuvedla však, kolik se jich celkem prodalo.

Firma rovněž uvedla, že přibližně polovina z příjmů ze sázek se vrátí sázejícím ve formě výher. Další část příjmů bude odvedena jednotlivým státům podle národních pravidel; v Německu to bude 40 procent tržeb z tiketů prodaných v této zemi.

 

Právě se děje

Další zprávy