Do spoření na penzi vstoupí první nebankovní společnost

Petr Kučera Petr Kučera
27. 2. 2012 9:30
Důchodová reforma láká také firmy, které dosud jako penzijní fondy v Česku nepůsobily
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Důchodová reforma láká také firmy, které dosud jako penzijní fondy v Česku nepůsobily. Prvním nováčkem, který se rozhodl založit penzijní společnost, je investiční firma Conseq. Informují o tom Hospodářské noviny.

"Žádost na ČNB už připravujeme a do dvou měsíců ji podáme," potvrdil deníku Jan Vedral, šéf a zakladatel firmy Conseq, která spravuje majetek skoro stu tisíc investorů za zhruba 15 miliard korun a nabízí i vlastní investiční fondy.

Conseq láká především to, že po reformě nebudou muset fondy, do kterých si lidé dobrovolně přispívají, investovat tak opatrně jako dosud.

Nováček plánuje mít celou škálu penzijních fondů, od nejkonzervativnějších fondů státních dluhopisů až po nejdynamičtější akciové fondy. V prodeji se chce jako dosud opírat o nezávislé distribuční partnery, například AWD, Broker Consulting nebo Partners.

Conseq se tak stane první nebankovní firmou, která má penzijní fond, připomínají Hospodářské noviny. Nové důchodové fondy začnou fungovat od příštího roku.

Zájem o vstup do nového systému penzí, tedy založení penzijní společnosti, už dříve potvrdilo všech devět dosavadních tuzemských penzijních fondů.

Vstup zvažují i další společnosti, které dosud v oboru nepůsobily. Jsou mezi nimi Raiffeisenbank, Partners, J&T Banka a UniCredit Bank.

 

Právě se děje

Další zprávy