V Česku je už loterií dost, Synot se k nim nepřidá

Ekonomika Ekonomika
10. 2. 2012 15:15
Synot se bude dále věnovat provozu terminálů a kurzového sázení
Foto: Karel Toman

Praha - Společnost Synot se rozhodla, že nebude následovat Fortunu a Tipsport a svoji číselnou loterii Synot lotto nespustí. Na trhu je podle jejich zástupců již dost hráčů.

"Na českém loterijním trhu jsou v současné době již tři číselné loterie, což je příliš. Po vyhodnocení celé situace jsme proto dospěli k závěru, že spouštět v pořadí již čtvrtou číselnou loterii pro nás nemá význam," řekla týdeníku Euro mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Podnik se tak podle ní bude nadále věnovat pouze provozu videoloterijních terminálů a kurzového sázení.

Povolení k pořádání číselných loterií získal Synot od ministerstva financí již v dubnu 2011, původně mělo být Lotto spuštěné loni v září. K provozování hry měl využívat především 1200 terminálů ve svých sportbarech, později se měl počet sběrných míst rozšiřovat, uvádí Euro.

Vzhledem k tomu, že Synot číselnou loterii nakonec nespustí, přijde branže hazardu také o jednu právní bitvu. Firma totiž hodlala bojovat o název Lotto, na niž vlastní od roku 2006 ochrannou známku. V letních měsících přitom konkurenční Fortuna představila loterii, která se nazývá právě Lotto.

 

Právě se děje

Další zprávy