Jančura vydělal poprvé přes 100 milionů. Díky autobusům

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
6. 1. 2012 15:35
Skupina přibrala téměř 450 nových zaměstnanců

Brno - Zisk dopravní firmy Student Agency brněnského podnikatele Radima Jančury vloni podle prvních odhadů poprvé přesáhl 100 milionů korun. Jde o údaj před zdaněním.

Zisk firmy v posledních letech mírně roste, řekl majitel firmy Radim Jančura.

"Nejvíce nám vynášejí staré činnosti jako autobusová doprava nebo prodej letenek. Zisk, který vyrobíme, reinvestujeme dál do charity jménem doprava," uvedl Jančura.

Obrat roste díky prodeji dovolených

Společnosti roste také obrat. Podle prvních odhadů za loňský rok dosáhl celkový obrat 5,5 miliardy, meziročně vzrostl o více než miliardu korun. Obrat z hlavních činností činí téměř pět miliard.

"Na tomto růstu obratu se přitom ve většinové míře podílel prodej zájezdů a dovolených pod značkou dovolena.cz. Posílily i další aktivity v rámci Student Agency - prodej letenek či autobusová doprava," uvedl Jančura.

Přibíral nové zaměstnance

Skupina, do které patří i železniční dopravce RegioJet, zaměstnává aktuálně 1379 lidí. Před rokem měla 939 zaměstnanců. "Nejvíce lidí jsme nabírali pro internetový prodej zájezdů přes server dovolena.cz a pochopitelně i pro RegioJet, kde vzrostl počet zaměstnanců ze sedmi na sto," uvedl mluvčí skupiny Aleš Ondrůj.

RegioJet vstoupil na český železniční trh loni v září. Na lince z Prahy do Ostravy konkuruje Českým drahám. Za první tři měsíce RegioJet přepravil 105 000 lidí. Místo plánovaných 18 spojů denně na trati zatím jezdí deset spojů. Jejich počet se na plánovanou úroveň zvýší až koncem prvního čtvrtletí letošního roku.

RegioJet od letoška začne převážet cestující i na Slovensku, a to mezi Bratislavou, Dunajskou Stredou a Komárnem. Vyhrál tendr, který slovenský stát vypsal.

 

Právě se děje

Další zprávy