Vyrobili jsme 38 nových milionářů, chlubí se Sazka

Veronika Skálová Veronika Skálová
6. 1. 2012 12:30
Chuť sázet má příští týden povzbudit prémie ve výši 100 milionů korun
Příští týden má sázející navnadit prémie 100 milionů korun.
Příští týden má sázející navnadit prémie 100 milionů korun. | Foto: Petr Protivánek

Praha - Bez ohledu na potíže, kterým v průběhu celého loňského roku čelila největší česká loterijní společnost Sazka, prosázeli lidé v loterii Sportka více než dvě miliardy korun.

Přesnější údaje o výsledcích za loňský rok firma, která loni prošla insolvencí provázenou řadou sporů, zveřejní v následujících týdnech. Zatím uvedla, že tržby ve srovnání s rokem 2010 znovu klesly, což bylo dáno právě insolvencí.

Zároveň společnost spočítala, že v loňském roce "vyrobila" 38 nových milionářů, nejvíc sázejících zbohatlo díky Sportce a Šanci - celkem 27 milionářů jde na jejich konto.

Sazka chce nyní podpořit apetit sázejících a proto na příští týden vyhlásila první letošní prémii Sportky ve výši 100 milionů korun. Právě bonusy blížící se devíti cifrám jí obvykle v minulosti zajistily příliv i svátečních sázkařů.

Loňský rok byl totiž kromě boje o budoucnost Sazky také rokem, kdy skončil monopol Sazky na trhu číselných loterií. Konkurovat jí na podzim začaly Loto od Fortuny a Tipšestka od Tipsportu, které získaly část trhu, kde předtím kralovala Sazka.

Posuďte sami: byla smlouva Aleše Hušáka nemravná?

 

Právě se děje

Další zprávy