Také představenstvo Sazky zažaluje prodej majetku

Ekonomika Ekonomika, LP Fish
12. 12. 2011 11:34
Sportovní svazy doufají, že se jim do rukou vrátí alespoň část bývalého majetku Sazky
Boj o Sazku podle akcionářů ještě neskončil
Boj o Sazku podle akcionářů ještě neskončil | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ještě do Vánoc se hodlá představenstvo společnosti Sazka připojit k žalobám, které na zrušení prodeje majetku této loterijní firmy podala Česká spořitelna a společnost Penta.

Podle šéfů Sazky byl totiž prodej skupinám PPF a KKCG zmanipulovaný a pro akcionáře Sazky nevýhodný. Vyplývá to z materiálů pro tiskovou konferenci společnosti Sazka.

"Jsme přesvědčeni, že pokud se ke stávajícím žalobám připojí i akcionáři Sazky, kteří v konkurzu přišli o celý svůj majetek, výrazně stoupne šance na dosažení obratu v celé kauze.

Naším cílem je zrušit prodej Sazky a dosáhnout navrácení alespoň části podniku do rukou původních vlastníků, sportovních svazů," uvedl předseda představenstva Sazky Karel Bouček.

Konkurz byl prý zmanipulaný

Cílem připravovaných právních kroků je podle něj prokázat, že rozhodnutí o konkurzu Sazky a následném prodeji podniku bylo zmanipulováno největšími věřiteli, a to skupinami PPF a KKCG. Bouček tvrdí, že toto rozhodnutí bylo také v rozporu s insolvenčním zákonem a bylo netransparentní.

Právním zástupcem společnosti Sazka je advokátní kancelář Dunovská a partneři.

Loterijní byznys Sazky odkoupily skupiny PPF a KKCG, které patří mezi největší věřitele zkrachovalé společnosti. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu. Tím největším je ČSTV.

 

Právě se děje

Další zprávy