Telefónice klesl zisk o 44 procent na 5,8 miliardy

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
10. 11. 2011 16:12
Počet mobilních zákazníků stoupá stejně jako výnosy z datových služeb (internetu).
Foto: Telefónica O2

Praha - Společnost Telefónica Czech Republic vykázala za tři čtvrtletí čistý zisk 5,8 miliardy korun, což je v porovnání s loňskem pokles o 44 procent. Velký propad způsobila loňská účetní operace, kdy firma zrušila ztrátu ze snížení hodnoty aktiv.

V očištěné podobě byl pokles 11procentní.

"Jsem rád, že v souladu s naším očekáváním se finanční výsledky ve třetím čtvrtletí zlepšily. Za tímto zlepšením stojí pokračující růst zákazníků v klíčových oblastech, díky němuž jsme překonali růst trhu," uvedl místopředseda představenstva a ředitel pro finance Jesús Pérez de Uriguen.

Počet mobilních zákazníků stoupl o půl procenta na 4,88 milionu. Počet provolaných minut v mobilní síti stoupl o 1,3 procenta na 6,65 miliardy. Průměrný měsíční výnos na zákazníka poklesl o devět procent na 425,7 korun.

Výnosy z pevných linek klesly o téměř osm procent na 16,84 miliardy korun. Výnosy z internetu a služeb založených na vysokorychlostním internetu vzrostly meziročně o 1,2 procenta na 4,53 miliardy korun.

Konkurenční T-Mobile oznámil pokles tržeb o devět procent na 20,02 miliardy korun. Počet zákazníků se snížil o 69.000 na 5,4 milionu. Vodafone zvýšil za letošní první tři čtvrtletí počet zákazníků o šest procent na 3,3 milionu.

 

Právě se děje

Další zprávy