Babišův Agrofert sílí v lesnictví, smí připojit Uniles

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
25. 10. 2011 10:02
Antimonopolní úřad posvětil fúzi Agrofertu se středně velkou lesnickou firmou
Foto: Agrofert

Brno - Agrofert holding miliardáře Andreje Babiše dostal od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže další zelenou v rozšíření svého portfolia společností. Smí bez dalších podmínek převzít rumburskou společnost Uniles a posílit tak svou pozici v oblasti lesnictví. Informovala o tom ČTK.

Na rozdíl od potravinárřství a zemědělství nepůsobí Agrofert v lesnictví nijak dlouho. První lesnické firmy, skupinu Wotan, koupil teprve letos v květnu. Stejně jako v Alfa Plywood má podle dřívějších informací ve formách Wotanu osmdesátiprocentní podíl.

U poslední fúze úřad posuzoval oblast prodeje a zpracování surového dříví, produkce řeziva, prodeje sypaných materiálů, komplexních lesnických služeb a prodeje jatečného skotu.

Firma Uniles patří ke středně velkým lesnickým firmám. Loni vydělal 3,4 milionu Kč, zisk společnosti vzrostl meziročně trojnásobně. Celkové výnosy společnosti loni činily 529 milionů korun, což byl nárůst 13,6 procenta oproti roku 2009.

Skupina Agrofert, která je českou jedničkou v zemědělsko-potravinářském sektoru, loni zvýšila konsolidované tržby meziročně o 7,3 procenta z 85,9 miliardy korun v roce 2009 na 92,14 miliardy korun. Čistý zisk skupiny vzrostl na 5,97 miliardy korun z předloňských 3,73 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy