Věřitelé Bestsportu požadují více času. Neví se cena

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
18. 10. 2011 15:01
Hlavní součástí plánu na reogranizaci je prodej haly
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Bestsport

Praha  - O další čtyři měsíce požádala insolvenční soud společnost PPF Healthcare, která je věřitelem společnosti Bestsport - provozovatele O2 areny.

Chce tak získat více času na vypracování plánu reorganizace firmy. Původní termín pro předložení plánu na reorganizaci vyprší 19. října.

Informace byla zveřejněna v Insolvenčním rejstříku.

Důvodem žádosti o prodloužení lhůty je to, že znalec ustanovený soudem zatím nedokončil znalecký posudek. Ten tak zatím nemohl být předložen soudu a schválen schůzí věřitelů Bestsportu. Soud proto nemohl vydat usnesení o ceně majetkové podstaty společnosti.

Hala se nakonec prodá

Bestsport má stejné akcionáře jako zkrachovalá loterijní společnost Sazka. Koncem června jeho věřitelé rozhodli, že předloží návrh reorganizace pro vyřešení úpadku společnosti. Ten podle dřívějšího vyjádření předsedy věřitelského výboru Josefa Novotného počítá s prodejem haly.

Výbor je složený ze zástupců finanční skupiny KKCG, Sazky, agenta držitelů dluhopisů The Bank of New York Mellon a PPF Healthcare.

O2 arena patří k nejmodernějším stánkům pro sport, kulturu, koncerty, kongresy, výstavy a veletrhy v Evropě. Na tribuny se vejde až 18 000 návštěvníků při koncertu, 17 000 fanoušků při hokejovém utkání nebo 11 000 diváků při lehkoatletickém mítinku.

 

Právě se děje

Další zprávy